Professionals aan het woord #63

Angelo Gloudemans is trainee via S-IMTAC bij VCN verzekeren. Wij vroegen hem om iets te delen over zijn ervaringen met S-IMTAC.  

Via Jef, een bevriende verkooptrainer, ben ik in contact gekomen met Ad van Beek. Ad van Beek is eigenaar van de Shopacademy. De aanleiding was dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Ad zocht trainees voor S-IMTAC. Ik heb in het verleden jarenlang met veel plezier gewerkt als adviseur verzekeringen. Na een aantal jaren andere werkzaamheden te hebben verricht, wilde ik graag opnieuw werken binnen de verzekeringsbranche. Waar ik tegen aanliep was dat ik mijn WFT-certificaten heb laten verlopen en sommige werkgevers de voorkeur geven om mensen aan te nemen die al in het bezit zijn van WFT-certificaten. 

Uit de competentietest kwam naar voren dat ik een goede match had met het traineeship van S-IMTAC. Vervolgens heb ik een zeer prettig en positief verlopen gesprek gehad met Sebastiaan Schregardus, één van de eigenaren van S-IMTAC. Het gesprek gaf mij de bevestiging dat het traineeship voor mij veel voordelen biedt. Ik mag op verschillende afdelingen van de opdrachtgever meekijken en werken en vervolgens kan ik in overleg met de teammanager beslissen waar ik graag wil blijven werken. Bovendien krijg ik de gelegenheid om tijdens het traineeship te studeren en mijn WFT-certificaten te behalen. Dat is superfijn en past goed bij mij, omdat ik mij op deze manier als persoon binnen mijn werk kan blijven ontwikkelen. 

De ontvangst bij de opdrachtgever op het hoofdkantoor was heel warm. De medewerkers en directie gaven ons het gevoel dat we nodig waren op de afdelingen. Dat is ook wel gebleken, want we konden al snel onze handen uit de mouwen steken. Het is heel lekker om direct aan het werk te kunnen gaan. 

De begeleiding van Lily en Edwin vanuit S-IMTAC heb ik als heel positief ervaren. De DISC training en Belbin teamrollen die in de eerste paar weken aan de orde kwamen, zijn heel interessant. Vooral je rol binnen de traineegroep wordt op deze manier heel duidelijk en zorgt voor meer groepsgevoel. Wij zijn de eerste traineegroep, maar zo voelt het niet. Lily en Edwin geven duidelijke uitleg en intensieve aandacht. Met vragen kan ik altijd bij hen en andere S-IMTAC collega's op kantoor terecht. Naast al haar werk is Lily ook heel actief met LinkedIn posts over de traineegroep en ik vond het leuk om te zien dat een aantal van mijn vrienden en oud-collega's hierop hebben gereageerd. Als je in de verzekeringsbranche aan de slag wil, zou ik het traineeship van S-IMTAC zeker aanraden. Bij traineeship denk je al snel aan jonge mensen die pas van school komen, maar ook voor mensen met meer werkervaring biedt het traineeship van S-IMTAC grote voordelen.

Bij mijn opdrachtgever zie ik op termijn mogelijkheden om meer samenhang tussen afdelingen en vestigingen te creëren en de communicatie te versterken. Voor mij als adviseur is het logisch om te denken aan cross-sell op het gebied van verzekeringen, kredieten en hypotheken. Ik kijk uit naar de toekomst! 

 

In ‘’Professionals aan het woord’’ maak je kennis met onze (ex-)professionals en vertellen zij over hun ervaringen met S-IMTAC. Ze nemen je mee in de eerste kennismaking met onze recruiters en vertellen over de samenwerking. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

 

Geschreven i.s.m. Lily Odinot 

 

 

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
17-2-2023 10:00
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.