Kop op!

Categorieën: Algemeen

In deze moeizame tijden is het lastig om je kop omhoog te houden! Lees in deze blog hoe onze professional en onwijs extraverte sociale collega Lily haar geluk waarborgt.  

Vroeger was het makkelijk… als je wat leuks wilde gaan doen dan deed je dat. Werd je blij van uit eten gaan? Hoppa, even die vriendin bellen en reserveren bij jullie favoriete restaurant. Had je zin in een feestje? Online checken wat er te doen was, outfitje uit de kast en gáán. Uitgebreid shoppen? Geen probleem! Sja… vroeger.

 

We kunnen een hoop zeggen van deze gekke tijden en een hoop wat er te zeggen valt is vast negatief maar daar worden we niet blijer van. Wat heeft het tot nu toe wèl opgeleverd vroeg ik me af. Ik weet niet hoe het voor jullie is maar ik kan één ding zeggen: ik ben me zoveel bewuster geworden van welke kleine dingen me geluk brengen en die kleine geluksmomenten tellen tegenwoordig ook stukken zwaarder. Vroeger dacht ik er niet veel langer dan nodig over na als ik spontaan een leuke interactie met een voorbijganger had op straat maar nu blijft zo’n verhaal nog dagen in m’n hoofd hangen. Mijn top drie? Komtie!

  1. Die spontane positieve interacties zoals gisteren toen ik naar m’n zorgverzekeraar moest bellen voor iets onbenulligs. De mevrouw die me hielp was heerlijk adequaat en tegelijkertijd vriendelijk dus ik besloot haar dat ook te zeggen want mijn motto is en blijft: denk je wat positiefs over iemand, zeg het dan! ‘Nou, mijn dag is gemaakt hoor met dit compliment en ik ben over 3 minuten klaar dus ik sluit zo goed af!’ kreeg ik terug, waarop ik haar voorstelde nog 3 minuten vol te kletsen zodat ze geen ander belletje meer kreeg. Haar oprechte schaterlach maakte opvolgend weer míjn avond goed.
  2. Yep het lijkt nu wel weer winter maar oh wat heb ik genoten van die 20+ graden dagen vorige week! Sowieso als de zon schijnt is m’n dag gelijk een stuk mooier! Even de deur uit, een rondje door de buurt. De zon op je gezicht voelen en de vogels horen fluiten, ik ga er echt nog beter op dan ooit. En nu we vooral thuis zitten, is het ook veel makkelijker zo’n momentje te pakken!
  3. Oké eerlijk is eerlijk, ik ging altijd al goed op lekker eten maar tegenwoordig schieten de bijzondere eetgelegenheden als paddenstoelen uit de grond! Nog nooit zoveel drive thru’s en andere toffe initiatieven kwamen er voorbij! Ik kan dan ook echt uitkijken naar weer een nieuw food avontuur! Vorige keer op het dak van de auto met een bord spare ribs en livestream muziek van de dj genoten. Dit weekend op jacht naar de NK Pizzabakken winnende pizza met truffel! Ja dat lees je goed, een NK pizzabakken! I’m just saying…  

 

Wat ik maar wil zeggen, sta echt even stil bij waar je energie van krijgt en waar je je geluk uit haalt. Hoe meer je daarop focust, hoe groter je het zelf kan maken. En in afwachting van betere tijden: hou vol!!

 

Veel liefs,

 

Lily

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
9-4-2021 11:11
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.