Schouderklopje? Goed idee!

Door: S-IMTAC 16-2-2020

Categorie├źn
:
Algemeen,

Je zit al een tijdje niet lekker in je vel en je wil het liefst naar huis om onder de dekens te kruipen. Misschien komt het door die extra meeting van de week. Of je hebt gewoon niet goed geslapen vannacht. Wat het ook is, hoe ga je dat tegen je baas zeggen? Je bent immers niet ziek, zwak of misselijk. Veel mensen vinden het lastig om hun gevoel op het werk uit te spreken. Het is niet niks om je kwetsbaar op te stellen. Daarnaast bestaat er het risico dat jij en je problemen niet worden erkend.

Goed, beter, best

In de huidige prestatiemaatschappij hebben we soms extreem hoge verwachtingen van onszelf en anderen. Daarnaast zorgt de krapte op de arbeidsmarkt ervoor dat we steeds meer taken en verantwoordelijkheden op ons bordje krijgen. Ondanks de extra energie die mensen tegenwoordig in hun werk steken, krijgt lang niet iedereen de waardering die hij/zij verdient. Volgens Gallup, een Amerikaans onderzoek- en adviesbureau, heeft slechts 1 op de 3 werknemers het gevoel dat ze echt gewaardeerd worden.

Basisbehoefte

En dat terwijl waardering en erkenning een basisbehoefte is volgens de Piramide van Maslow. Volgens PositivePsychology is dankbaarheid sterk verbonden met geluk, gezondheid en professionele inzet. Wanneer medewerkers zich erkend voelen, zijn ze vitaler en tonen ze meer enthousiasme. Hetzelfde onderzoek laat zien dat gewaardeerde werknemers minder stress ervaren en beter kunnen slapen. Als laatste blijkt dat dankbare professionals effectiever, productiever en verantwoordelijker zijn op de werkvloer.

HR masterplan

Bij S-IMTAC worden deze ontwikkelingen niet over het hoofd gezien. Vorige week zijn wij actief aan de slag gegaan met het thema Waarderen en Erkennen. Dit is één van de thema’s die we het komende jaar zullen behandelen vanuit ons nieuwe HR masterplan. Voor 2020 hebben wij namelijk besloten om ons personeelsbeleid uit te breiden. Ons team bestaat uit veel externe toppers waardoor het niet altijd even makkelijk is om elkaar te zien en écht naar elkaar te luisteren.

Tijdens de brainstormsessie hebben we intern met elkaar gedeeld wat we nodig hebben om ons gewaardeerd te voelen. Ook hebben we nagedacht over waar onze externe medewerkers behoefte aan kunnen hebben. Verder hebben we tijdens de bijeenkomst verschillende oefeningen en leeractiviteiten gedaan onder begeleiding van collega en coach Edwin de Wit. Hij leerde ons om op een andere manier naar elkaar te kijken.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Houd onze blogs en LinkedIn-pagina in de gaten voor meer updates rondom ons HR masterplan! Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!