Millennials in je team, wie wil dat nou nie?

Categorieën: Algemeen

Elke professional kent er wel één: een collega zo jong dat hij/zij je kind had kunnen zijn. De een vindt het apart om samen te werken met iemand die hun leeftijd nog lang niet zal bereiken. Ze hebben toch helemaal geen ervaring? De ander staat juist te springen om een verfrissende blik en brutale uitspraken. S-IMTAC behoort de laatste groep. We slaan graag de handen ineen met young professionals.

Naast afstudeerders en stagiairs waar we nauw mee samenwerken, zijn we onlangs nog meer partnerships aangegaan met studenten. Een aantal bedrijfskundigen in spé van de Erasmus Universiteit zijn momenteel druk bezig met het formuleren van een strategisch bedrijfsplan. Ook gaan aanstaande smart connectors van de Hogeschool Rotterdam van start met een strategisch communicatieplan.

Hieronder een aantal voordelen van samenwerken met studenten!

1. Flexibel

Young professsionals zijn nog niet gehecht aan de structuur van het kantoorleven. Met name generatie Y, geboren tussen 1985 en 2000, is fan van een flexibele werkomgeving. Ze hebben vaak geen vaste routine en ze pakken graag van alles tegelijk op. Het zijn vitale duizendpoten. Grote kans dat ze binnen één handomdraai dingen regelen waar jij al maanden tegen opkijkt.

2. Innovatief

Procedures en gedragsregels, wat zijn dat? Jonge mensen zijn meestal nog hun vrije zelf en ze voelen zich niet echt beperkt in hun doen en laten. Volgens WerkXYZ willen ze meedoen en van betekenis zijn. Millennials houden zich niet zo bezig met de mogelijkheid dat conservatieve brombeer Jan wel eens tegen hen in zou kunnen gaan. Alles kan wat hen betreft.

3. Authentiek

Dankzij social media en andere nieuwe technologieën weten jongeren zich steeds beter te vertegenwoordigen. Over het algemeen weet de laatste generatie goed wat ze kan en wat ze wil. En de groep is niet bang om daar voor uit te komen. Vooral millennials zijn zelfverzekerde types die het belangrijk vinden om authentiek te zijn.

4. Up-to-date

Jonge collega’s komen vaak rechtstreeks uit de schoolbanken. Ze hebben de laatste technieken en strategieën nog vers in het geheugen zitten. Generatie Y is vooral goed op de hoogte van maatschappelijke, politieke en economische trends. Studenten kunnen het bedrijf bij de hand nemen in deze ontwikkelingen.

5. Veelzijdig

Door jonge mensen op te nemen in je bedrijf, zorg je voor inclusiviteit in je team. Naast verschillende culturen en vakgebieden leiden diverse leeftijden ook tot een bijzondere dynamiek. Elke generatie heeft zijn eigen krachten en zwaktes.

Meer van deze content lezen? Snuffel gerust door onze andere blogs! Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

Reageer

Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
25-2-2020 11:45
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.