Loopbaantraject

Onze interne loopbaancoach Edwin de Wit heeft de afgelopen periode een groot aantal trajecten begeleid. Daaruit kwamen van een tweetal kandidaten deze mooie ervaringen.

Yasmine: Via facebook zag ik de uitnodiging van m’n buurvrouw, ze bood de loopbaantrajecten via haar werkgever aan. Het is echt per toeval zo gelopen want ik was al wel zoekende wat ik qua werk nou eigenlijk wil. Dit traject is echt goed voor mijn zelfontwikkeling en om te kijken welke stappen ik kan ondernemen. Ik spreek er wel eens met mijn naasten over maar aan de andere kant is het fijn om met iemand te praten die wat meer ervaring heeft met mensen die nog iet echt weten wat ze willen. Je vriendenkring beoordeelt meer op je persoonlijkheid, ik heb er dus wel gesprekken over gevoerd maar niet tot dat level. Ik onderneem liever zelf de stappen.

Met Edwin loopt het vanaf de eerste dag heel fijn, goede gesprekken, heldere opdrachten en ik snap de feedback die hij geeft. Het gaat over hoe ik ben vanaf m’n basisschool jeugd tot aan nu. Ik ben best ondernemend maar het stond me tot nu toe tegen om daar wat mee te doen. Dat haalt Edwin er toch wel uit, ik weet alleen nog niet zo goed welke richting op. Het is een hele goede begeleider. Hij stelt me ook persoonlijke vragen waardoor ik dingen anders ga bekijken en sommige opdrachten zijn wel eye openers als je het eenmaal uitgevoerd hebt. Ik heb nog geen LinkedIn, misschien komt dat ook nog als een opdracht voorbij!

Anoniem (i.v.m. huidige werkgever): Soms weet ik niet zo zeker meer of ik op m’n plek zit bij mijn baan, ook wel door Corona. Ik ben niet per see van plan om weg te gaan maar dat wilde ik juist graag onderzoeken dus toen de kans kwam, greep ik die gelijk. In dit onderzoek heb ik vooral dingen over mezelf geleerd, wat ik zelf belangrijke waarden vind etc. Dat vind ik zelf sowieso al heel waardevol, ik kan al wel concluderen dat ik die ook terug vind in het bedrijf waar ik nu werk.

Soms twijfel ik wel of een kantoorbaan wel iets voor mij is of dat ik beter op m’n plek ben in een actievere functie. Qua flexibiliteit zit het bij mijn huidige werkgever bijvoorbeeld juist wel weer op mijn plek dus deels waardeer ik nu eigenlijk meer en meer wat ik heb. De opdrachten vond ik heel interessant, ik vind het zelf nog wel moeilijk om er een lijn in te krijgen wat ik wil maar het heeft me zeker al wat opgeleverd. Ik heb pas m’n 3e gesprek gehad en m’n 4e gesprek moet nog komen dus ik heb er nog geen eindconclusie uit. Ik heb fijne gesprekken met Edwin, hij luistert goed en komt met goede adviezen. Ik zou het ook zeker aanraden aan anderen, je hebt niets te verliezen en als je het niet zeker weet dan kan dit je echt wat opleveren! Kom in actie!

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
7-1-2022 10:00
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.