4 redenen om te veranderen van baan

Categorieën: Algemeen

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, is inmiddels een week voorbij. Merk jij dat de sfeer nog steeds is blijven hangen of had je er daarvoor al last van? Dan bestaat er een grote kans dat je uitgekeken bent op je baan en wel een nieuwe uitdaging kunt gebruiken. Wij geven jou een aantal redenen waarom het goed is om een carrière switch te maken!

1. Andere interesses

Ben je na je diploma terecht gekomen op een functie binnen je vakgebied? Petje af! Maar wat je toen leuk vond, hoeft nu niet meer zo te zijn. Na een aantal jaren aan ervaring op de werkvloer heb je een stuk meer inzicht in wie je bent en wat je allemaal kunt. Daarnaast ontwikkel je continue als mens.

Misschien klinken de werkzaamheden van die ene collega op de HR-afdeling een stuk leuker, of hoor je regelmatig van je vrienden hoe goed ze bij hun bedrijf passen. Hou in de gaten waar je warm van wordt en laat je er niet van weerhouden om uit je comfort zone te stappen. Zoals de Engelse filosoof Alan Watts zei: “You are under no obligation to be the same person you were 5 minutes ago.”

2. Blijven ontwikkelen

Soms zijn je werkzaamheden zo’n routine geworden dat je er niet eens meer over hoeft na te denken. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 1 op de 3 mensen in 2016 tien jaar lang werkzaam was bij dezelfde werkgever. Hoewel deze keuze laat zien dat je erg loyaal bent, word je nauwelijks meer geprikkeld.

Volgens onze recruiters is het gezond om ongeveer elke 3 jaar te veranderen van baan. Zo heb je genoeg tijd om vruchten te plukken en zelf waarde achter te laten. Maar wordt het niet te comfortabel. Soms helpt het alleen al om in een andere omgeving te zijn en onder nieuwe mensen. Daarnaast kan je er ook bewust voor kiezen om je kennis en vaardigheden uit te breiden.

3. Meegaan met technologie

Mensen zijn gewoontedieren. Zelfs de meest innovatieve bedrijven moeten soms even nadenken of het wel zo slim is om bijvoorbeeld bepaalde software te vervangen. Maar als jouw werkgever al een lange tijd met oude methodes of systemen werkt, kan het lastig zijn om relevant te blijven in het vakgebied. Blijf dus op de hoogte van de technologische ontwikkelingen. Zo kan je op tijd zien wanneer de faciliteiten op je huidige werkplek niet meer kunnen ondersteunen bij welke vooruitgang dan ook.

4. Een groot netwerk

Als je regelmatig op nieuwe plekken komt, leer je steeds meer mensen kennen. De meeste kennissen in deze kringen kunnen als kruiwagen dienen. Maar de kans bestaat ook dat je inspirerende mentors tegenkomt of zelfs goede vrienden maakt. Hoe groot of klein je contact ook is geweest, door regelmatig te switchen van baan maakt je het voor jezelf makkelijker om in de toekomst ergens binnen te komen. En wie weet ben jij zelf ook een magische ingang voor een ander.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

Reageer

Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
27-1-2020 12:40
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.