Thuiswerken werkt

Categorieën: Algemeen

Thuiswerken is tegenwoordig zo’n standaard geworden dat mensen raar op kijken als je vertelt over je 40-urige werkweek op kantoor. Nederland is zelfs de Europese leider als het gaat om vanuit huis werken. Hoe handig het ook is om naar beneden te lopen en je laptop open te klappen, kan het soms aardig lastig zijn om productief te blijven. Gelukkig hebben wij een aantal richtlijnen voor thuiswerken. Wedden dat je met deze 4 tips gewoon vóór 17 uur klaar bent?

1. Kleed je alsof

Mailtjes tikken in je pyjama klinkt voor iedereen als een droom. Je hoeft geen moeite te doen en niemand die je ziet, toch? Hoe verleidelijk het ook klinkt, onbewust heeft de keuze voor sommige outfits een groter effect op je handelen dan je doorhebt. Je brein heeft namelijk verschillende associaties bij bepaalde kledingstukken. Bij een overhemd is de kans groot dat je verantwoordelijkheidsgevoel toeneemt en dat je denkt aan inspanning. Maar als je een joggingbroek ziet, denk je al gauw aan vrije tijd en voel je je sneller ontspannen. Je bent dus echt wat je draagt.

2. Kies je omgeving verstandig

Voor je werkplek geldt hetzelfde verhaal. Wanneer je op de bank ploft is je mindset onbewust anders dan als je aan tafel gaat zitten. Het is al lastig genoeg voor mensen om hun werk en privé te scheiden. Maak het jezelf fysiek niet nog moeilijker. Pak dus een goede stoel en installeer je laptop op ooghoogte. Dit verhoogt niet alleen je productiviteit, het is ook nog eens beter voor je lichaam. Veilig thuiswerken staat immers voorop.

3. Ontwikkel een routine

Mensen zijn op hun best als ze structuur hebben. Regelmaat helpt om je makkelijk aan te passen en het zorgt ervoor dat je soepel kan schakelen. Als je elke keer wat nieuws doet moet je lichaam daar namelijk aan wennen. En dat kost energie. Verder biedt een routine veiligheid waardoor je beter kan inspelen op je omgeving. Ga dus niet midden op de dag sporten en ontbijt op een vast tijdstip.

4. Blijf in beweging

Op kantoor heb je rond het middaguur meestal een gezamenlijke lunchpauze. En vaak loop je regelmatig even met een collega mee naar het koffieapparaat. Maar als je in je eentje bent, is er niemand die je stimuleert om een break te nemen. Plan voor jezelf gerust vaste blokken in waarop je werkt en pauze neemt. Zo vergeet je de tijd niet en blijf je fris als je thuiswerkt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

Reageer

Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
3-2-2020 14:32
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.