Professionals aan het woord #62

Acht studenten hebben een stukje tekst geschreven over wat zij van hun stage periode in de studentenpool van S-IMTAC vonden..  

Engin
We zijn onze stage begonnen bij S-IMTAC in de van Nelle fabriek in Rotterdam. Zo hebben we ook veel leuke momenten gehad in de van Nelle fabriek. In de pauze gingen wij meestal naar de kantine. Als we trek of dorst hadden gingen we naar het winkeltje die zich direct voor de ingang bevond. Ook hebben we enorm genoten van het uitzicht, omdat de van Nelle fabriek best groot is. We hebben veel door de gangen gelopen, omdat we dan steeds iets leuks zagen of meemaakten. 

Ousama
De werkzaamheden die we bij S-IMTAC uitvoerden waren voornamelijk; UBO check uitvoeren, naverrekeningen doorvoeren en controleren, roy-data en nog meer. Samen met onze groep hebben wij deze werkzaamheden gedaan. Iedereen kreeg zijn eigen taak en soms moesten we elkaar helpen. De werkzaamheid die ik het leukst vond waren de UBO check uitvoeren, want ik vind dat het heel divers is. Als de check nog gedaan moet worden, kan het zijn dat je nieuwe dingen moet invullen of dat je de check niet kan maken. 

Philip
Tijdens stage hebben we heel wat werkzaamheden gedaan waaronder naverrekeningen voor bedrijven zoals Nationale Nederlanden, Avero en Allianz waar je jaarpremie van een bedrijf moest herberekenen. Dit deed je door promillage te berekenen en dat gebruikte je om de nieuwe jaarpremie te berekenen. Elke keer ging dit net een beetje anders, want soms had je al een promillage of dan had iemand de verkeerde gegevens ingevoerd, waardoor je anders moest handelen. Dit zorgde wel voor wat variatie tijdens het werken. 

Andy
Waar wij ons eerst nog bevonden in Rotterdam-Overschie, is S-IMTAC met het kantoor en wij dus ook rond november naar Schiedam verhuisd. Op zich een fijne locatie, het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ongeveer dezelfde reistijd als naar de Van Nelle Fabriek. Ook heb je in de buurt een aantal supermarkten en een winkelcentrum. Tevens zitten we nu met onze groep alleen in een kantoor en zitten we niet direct met andere bedrijven. We hebben iets meer ruimte voor onszelf. Het is een goede overstap geweest om hierheen te verplaatsen als bedrijf, ook was door het groeien van S-IMTAC als bedrijf een eigen ruimte iets meer nodig en kwam het steeds dichterbij. 

Benjamin
De begeleiding die we krijgen bij S-IMTAC is heel goed. Onze stagebegeleider helpt ons heel goed met de werkzaamheden die we krijgen en mochten er problemen zijn dan worden die altijd opgelost. De werkzaamheden worden bijgehouden door een monitoren bestand in Excel waarbij je kunt zien hoeveel iemand af heeft op een stagedag. 

Daan
Het inwerken was erg makkelijk voor mensen die later waren begonnen, zoals ik. Er waren veel mensen die vorig jaar ook hier stage hebben gelopen en die het werk al wel begrepen, dus je kon altijd je vragen ergens kwijt. Het werk was moeilijk aan het begin want het was erg veel om te leren in één keer, maar na een tijdje begrijp je het wel. Als niemand het begreep dan kan je altijd bij de begeleider langs. Gedurende het jaar moesten we meerdere soorten activiteiten leren, maar met behulp van anderen en met je basiskennis van daarvoor was dat ook goed te doen. 

Sam
De werksfeer die zowel professioneel als onprofessioneel gezien kan worden vond ik zeer fijn om meer te leren over een bedrijfssfeer. Altijd leuke collega's en ook altijd fijn om te weten dat de stagebegeleiders altijd ook mijn mening hoorde bij het oplossen van problemen die ons tegemoet kwamen. Een leuk team maakt je stage al meteen een stuk leuker. 

Aan Ehsan is gevraagd of hij over iedereen iets korts wil vertellen over wat hij van de groep vindt: 

  • Engin is de beste scooter bestuurder;
  • Ousama is nog nooit op tijd gekomen;
  • Philip heeft de leukste grapjes van ons allemaal;
  • Andy is een hardwerkende jongen;
  • Benjamin is het beste in UBO's;
  • Daan heeft de beste kledingstijl;
  • Sam is het snelst in werkzaamheden oppakken;
  • Tunahan is altijd het netst gekleed;
  • Eshan maakt er altijd een goede sfeer van. 

In ‘’Professionals aan het woord’’ maak je kennis met onze (ex-)professionals en vertellen zij over hun ervaringen met S-IMTAC. Ze nemen je mee in de eerste kennismaking met onze recruiters en vertellen over de samenwerking. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
3-2-2023 10:00
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.