Professionals aan het woord #65

Colin Dibbets is trainee via S-IMTAC bij VCN. Wij vroegen hem om iets te delen over zijn ervaringen met S-IMTAC.  

Mijn naam is Colin, ik ben 25 jaar. Vanuit Maastricht ben ik onlangs verhuisd naar Den Bosch, onder andere om dichterbij werk te zijn. Ik heb een achtergrond in de hotellerie en heb eerst de opleiding Hotel Management School Maastricht gestudeerd. Ik heb 1,5 jaar in een hotel gewerkt, ik had een mooie functie en werkte er hard maar ik wilde er graag uitstappen. Ik kon er toch mijn ei niet echt in kwijt en ging dus op zoek naar iets volkomen anders. Bij mijn vorige functie vond ik de financiële kant erg interessant, dat was dus iets wat me inspireerde om in een volgende functie ook weer op te gaan pakken. Via via ben ik in contact gekomen met S-IMTAC en dat heeft me gebracht waar ik nu sta: als trainee bij VCN!

Momenteel ben ik in mijn functie als trainee werkzaam op de afdeling zakelijk verzekeren. Ik ben daar in opleiding tot adviseur in de financiële dienstverlening. De werkzaamheden die ik uitvoer zijn administratief, denk aan activiteiten omtrent roy-date en UBO controles. Deze beslissing om deel te nemen aan het traineeship binnen het verzekeringsvak heb ik gekozen omdat het een hele mooie manier is om een nieuwe sector te ontdekken. Het leukst aan mijn werk vind ik het leren van nieuwe zaken, ik ben erg leergierig en vind de werkzaamheden die hier liggen erg interessant. De talen die ik nu doe, dragen voor mij bij aan steeds meer kennis van de werkzaamheden in de verzekeringswereld.

Tot nu toe heb ik het meest geleerd van mij collega's, ze nemen mij mee in hun werkzaamheden en nemen de tijd om me alles uit te leggen. Ik vind het erg fijn dat mijn collega's tijd voor mij maken en mij nieuwe dingen willen leren. De begeleiding vanuit S-IMTAC is ook heel goed. Ik kan het goed vinden met onze huidige coach Edwin en ik vind het erg prettig om met hem samen te werken. In het begin werkten we veel met Lily samen, ook dat was fijn. Mimimaal een keer in de week heb ik een bila met Edwin en als ik behoefte heb aan meer gesprekken is dit zeker mogelijk. Er is dus voldoende aandacht en tijd voor mij vanuit S-IMTAC om mij te begeleiden en zaken te bespreken. 

In de toekomst hoop ik meer te kunnen groeien binnen de functie die ik nu heb. Ik hoop meer contact te hebben met mensen, want ik werk nog steeds wel graag met mensen samen, dus daar kijk ik in de toekomst naar uit.

In ‘’Professionals aan het woord’’ maak je kennis met onze (ex-)professionals en vertellen zij over hun ervaringen met S-IMTAC. Ze nemen je mee in de eerste kennismaking met onze recruiters en vertellen over de samenwerking. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat S-IMTAC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie!

 

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
S-IMTAC
Publicatie datum
17-3-2023 10:00
Deel dit artikel
S-IMTAC B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.